Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki megoldaná ezeket a feladatokat? SOS! Csatoltam képeket!

Főoldal » Középiskola » Matematika
389
Nem muszáj, de ha lehet akkor levezetéssel. Érettségiből vannak a feladatok.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`1. feladat`
`x^2 -25 = 0`
`x^2 = 25`
`x = sqrt(25)`
`x_1 = 5`
`x_2 = -5`

`2. feladat`
`x^2 = 9`
`x = sqrt(9)`
`x_1 = 3`
`x_2 = -3`

`3. feladat`
`(x-3)^2 + 2x = 14`
`x^2 - 6x +9 + 2x = 14`
`x^2 - 4x -5 = 0`
`x_1 = 5`
`x_2 = -1`

`4. feladat`
`(x-1)^2 - 4 = x - 1`
`x^2 - 2x + 1 - 4 = x - 1`
`x^2 - 3x - 2 = 0`
`x_1 = (3-sqrt(17))/2`
`x_2 = (3+sqrt(17))/2`

`5. feladat`
`x^2 - 4x -8 = 0`
`x_1 = 4`
`x_2 = -2`

A feladatok mind másodfokú egyenletek `(ax^2 + bx + c = 0)` voltak, megoldásukhoz a következő képletet kell ismerned: `x_(1,2) = (-b +- sqrt(b^2 - 4 ac)) / (2a)`
Módosítva: 5 éve
0