Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia A feladatlap 5.(8.)

Főoldal » Általános iskola » Kémia
294
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
Név: cink-klorid, képlet: ZnCl₂, 1 mol tömege: 65,4+2*35,5 = 136,4 g
Név: mészkő, képlet: CaCO₃, 1 mol tömege: 40+12+3*16 = 100 g
Név: szénsav, képlet: H₂CO₃, 1 mol tömege: 2*1+12+3*16 = 62 g
Név: ammónia, képlet: NH₃, 1 mol tömege: 14+3*1 = 17 g
Név: nitrogén-dioxid, képlet: NO₂, 1 mol tömege: 14+2*16 = 46 g
0