Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Középiskola » Matematika
462
Valaki el tudná magyarázni, hogy ezt hogy kell megoldani?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`2. feladat`
`A, feladatrész`
`(x^2 - 6x + 9) / (3x^3 - 27) = ((x-3)^2)/(3 · (x^3 - 9)), ahol \ (3x^3 - 27) != 0` ⇒ `x^3 != 9` ⇒ `x != root(3)(9)`

`B, feladatrész`
`(3x^3 - 27) / (x^2 - 6x + 9) = (3 · (x^3 - 9)) /(x-3)^2, ahol \ x^2 - 6x + 9 != 0` ⇒ `x != 3`

`3. feladat`
`(3x^3 - 27) / (x^2 - 6x + 9) = 1` értelmezési tartománya `D_f = R` / `{3}`
0