Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
971
Egy hegyesszögű háromszög két oldala a=3,8 cm, b=5,6 cm. Az oldalhoz tartozó magasság ma=4,2 cm. Mennyi a b oldallal szemközti B csúcs távolsága b oldaltól?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Minden adott, hogy kiszámoljuk a területét:

T=a*ma/2=3,8*4,2/2=7,98 cm². Értelemszerűen ugyanez a másik oldallal is kiszámolható:

T=b*mb/2=5,6*mb/2=2,8*mb, ennek 7,98-nak kell lennie:

7,98=2,8*mb, erre

2,85=mb adódik, tehát a B csúcs a b oldaltól 2,85 cm távolságra van.
0