Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valószínűség számítás

Főoldal » Általános iskola » Matematika
752
Egy fiókban van 1 piros 3 kék és 6 fehér zokni. A zoknik csak színükben különböznek egymástól. Indulás előtt hajnalban, még sötétben benyúlok a fiókba és találomra kiveszek egy zoknit.

a) Mennyi, illetve hány százalék a valószínűsége annak, hogy fehér zoknit vettem ki?


b) Mennyi, illetve hány százalék annak a valószínűsége, hogy pirosat vagy kéket veszek ki?


c) Mennyi, illetve hány százalék annak a valószínűsége, hogy nem kéket veszek ki?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika, Valószínűség, számítás
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Alkalmazott képlet: `(kedvező)/(összes)`, ahol a `kedvező` a számunkra megfelelő zoknik darabszáma, az `összes` pedig a fiókban lévő összes zokni, azaz `10` `db`.

`a, feladatrész`
`k/ö = 6/10 = 0,6` ` ` Tehát 60% az esély rá hogy fehér zoknit veszel ki.

`b, feladatrész`
`k/ö = (1+3)/10 = 0,4` ` ` Tehát 40% az esély rá hogy piros vagy kék zoknit veszel ki.

`c, feladatrész`
Ha nem kék zoknit veszel ki akkor pirosat vagy fehéret fogsz.
`k/ö = (1+6)/10 = 0,7` ` ` Tehát 70% az esély rá hogy nem kék zoknit veszel ki.
0