Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
885
Az xés a 3 szorzata mennyivel több 3-nál?
Mennyi x és 3 összegének négyszeres, ha x=200?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
x és 3 szorzata 3x, ez 3-nál 3x-3-mal nagyobb, illetve akkor nagyobb 3-nál, ha x>1.

x és 3 összege x+3, ennek négyszerese 4*(x+3). Ha x=200, akkor 4*(200+3)=4*203=812.
0