Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kamatos kamat

Főoldal » Középiskola » Matematika
477
Mekkora összeget kell betennünk a takarékba 5%-os kamatra, hogy a 28-adik év végére 100 ezer forintunk legyen?

Előre is köszönöm a segítséget! :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kamat, Kamatos
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

Legyen a betett összeg: T0=x, a kivett összeg: Tn=100000, a kamat: p=5%, az idő: n=28év.
A képlet szerint Tn=T0*(1+p/100)n, helyettesítsünk be:
100000=x*(1+5/100)28
100000=x*(1,05)28
100000=x*3,92 /:3,92
25510,2=x
Tehát megközelítőleg 25510Ft-ot kell betennünk.
1