Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
962
Annának x Ft-ja van. Beának 2-szer ennyi és még van 5 Ft-ja.
Hány forintja van Beának?
Kettőjüknek együtt hány forintjuk van?
Mennyivel van több pénze Beának, mint Annának?
Hány forintja van Beának, ha Annának 150 Ft-ja van?
Mennyi pénze marad Beának, ha elkölt belőle annyit, mint ahány forintja Annának van?
Nagyon szépen köszönöm, előre is!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Ha Beának x forintja van, akkor Beának 2*x+5 forintja.
Összesen x+2*x+5=3*x+5 forintjuk van.
Beának 2*x+5-x=x+5 forinttal van többje.
Ha Annának 150 forintja van, akkor Beának 2*150+5=305 forintja.
Pont annyi marad, amennyivel több pénze van, vagyis x+5 forintja. Ha pedig Beának 305 forintja van, akkor 305-150=155 forintja marad.
0