Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki segítene a feladat megoldásában ?

Főoldal » Középiskola » Matematika
387
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

(k+1/2)2-(k-1/2)2, egyszerűsítsünk egy kicsit az egészen:
legyen (k+1/2)2=a2 és (k-1/2)2=b2. akkor amit keresel a2-b2, ami az azonosság szerint (a+b)*(a-b), Ezt felhasználva a feladatod:
(k+1/2+k-1/2)*(k+1/2-k+1/2)=2k*1=2k
0