Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Komplex polinom

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
462
Jó estét. Hogyan kell az ilyen típusú feladatokat megoldani? Tudna valaki segíteni benne? Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
Feltehető, hogy a polinom legalább elsőfokú lesz. Az nyilvánvaló, hogy nulladfokú nem lehet.
Legyen tehát `f(z):=a*z+b` (ahol `z, a, b in CC` , `f: CC to CC, f: z mapsto f(z)`) és ekkor megoldandó `(a,b)`-re a következő kétismeretlenes komplex együtthatós elsőfokú egyenletrendszer: `{(a,b)| f(1)=2, f(i)=i}`. Ekkor `a=3/2+i/2` és `b=1/2-i/2`. A megoldás ellenőrzése behelyettesítéssel, amit rád bíznék!
Módosítva: 5 éve
0