Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki segítene az egyenletekben?

Főoldal » Középiskola » Matematika
514
G, h
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
egyenlet
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
g) Látható, hogy x=0 megoldása lesz az egyenletnek. Ha ettől különböző megoldást keresünk, akkor oszthatunk vele, így ez marad:

(12-x)(2x+3)/2 - (x-12)(3x-8)=0

Az is könnyen észrevehető, hogy x=12 is megoldást ad, és egy kis átalakítás után:

-(x-12)(2x+3)/2 - (x-12)(3x-8)=0, tudunk osztani (x-12)-vel:

-(2x+3)/2 - (3x-8) =0, ezt már te is meg tudod oldani.

h) Ugyanaz a történet; ha 5x-4=0, vagyis ha x=4/5, akkor 0=0 lesz az egyenlet, tehát ez megoldás lesz, ettől különböző megoldáshoz osztunk vele:

1 - (12x+6)/(1/2)=0, (1/2-del szorozva:

(1/2) - (12x+6)=0, ezt már meg tudod oldani.
0