Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Nagyon Fontos!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
360
Nagyon megköszönném ha valaki segítene.
Oldd meg az egyenleteket, ha az alaphalmaz az egész számok halmaza!
A) 2-x-1/2=2x
B) 2+x-1/2=2x
C) 3-x+2/2=5-x
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

3
Nekiálltam
0

Nem tudom, hogy ezt tanultátok-e, de remélem jó és segít!
0

Szia!
2-x-1/2=2x /*2
4-2x-1=4x
3-2x=4x /+2x
3=6x /:6
0,5=x
Az egész számok halmazán nincs megoldás.

2+x-1/2=2x /*2
4+2x-1=4x
3+2x=4x /-2x
3=2x /:2
1,5=x
Az egész számok halmazán nincs megoldás.

A harmadik pedig jól van kiszámolva.
1