Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

A p paraméter mely értékeire lesz az 2x²+5x-p=0; 3x²-7x+2p=0; 3x²+px+7=0 egyenleteknek... ?

Főoldal » Középiskola » Matematika
456
a. két különböző valós gyöke?
b. egy valós gyöke?
c. 0 valós gyöke?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Én úgy tudom, hogy b.
Nem biztos, hogy jó!
0

Szia!

A diszkrimináns kell használnod, tehát a b²-4ac kifejezést, csak ebbe kell behelyettesiteni mind a 3 egyenletnél külön-külön, ha ez nagyobb nullánál, akkor lesz az egyenletnek két valós gyöke, ha nulla akkor egy valós gyöke, illetve ha kisebb mint nulla, akkor csak a komplex számok halmazán lesz megoldás, tehát nulla valós gyöke.

Kérdésed van, nyugodtan irj!

-S.R.
0