Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kellenek a válaszok 5-íg

Főoldal » Középiskola » Matematika
342
Ezeket hogyan kell megcsinálni ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1. kép:
f(x)=x+5
Értelmezési tartomány és az értékkészlet is a valós számok halmaza.
zérushelye x=-5
szigorú monoton nő,
tengelymetszete: y=5

2. kép:
f(x)=2x+3
Értelmezési tartomány és az értékkészlet is a valós számok halmaza.
zérushelye x=-3/2
szigorú monoton nő, pozitív meredekségű
tengelymetszete: y=3

3. kép:
f(x)=-3/4 x+3
Értelmezési tartomány és az értékkészlet is a valós számok halmaza.
zérushelye x=4
szigorú monoton csökkenő, negatív meredekségű
tengelymetszete: y=3
0