Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
624
Egy háromszög a oldalának egyenese 3,6 cm távolságra van a vele szemközti A csúcstól. A b oldalhoz tartozó magassága mb=2,6 cm. Mekkora az a oldal hossza? Határozd meg a háromszög területét! Előre is köszönöm!!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Tehát az a oldalhoz magasságot adták meg, ami 3,6 cm. Ezek tudatában kétféleképpen tudjuk felírni a területet, amik értelemszerűen egyenlőek:

a*3,6/2=b*2,6/2, vagyis
a*1,8=b*1,3, osztás és bővítés után
a/b=13/18 adódik, vagyis a két oldal aránya 13/18. Mivel mást nem adtak meg, ennél többet nem tudunk mondani a háromszögről.
0