Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
972
Egy paralelogamma egyik külső szöge 62 fok. Határozd mega belső szögek nagyságát!
Határozd meg a külső szögek összegét!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Szemközti szögei egyenlőek a paralelogrammának
Külső szög: 180°, így 180-63=117° az egyik belső szöge, így viszont a szemközti szöge is ennyi, szóval két belső szög (a négyből) 234°.
360-234=126° marad a másik kettőnek, azaz 63 fok a másik kettő.

Szögei:
117 és 117°, valamint 63 és 63°.

Külső szögek összege: 360fok
Módosítva: 9 éve
0

Ha egy külső szöge 62°-os akkor 1 belső szöge 180°-62°=118°-os. Tudjuk, hogy egy oldalon a szögek összege 180°, ezért a másik szög is 62°-os. Tehát van két 62°-os és két 118°-os belső szöge, ugyanez igaz a külső szögekre is.

A külső szögek összege így ugyanakkora, mint a belső szögek összege, vagyis 360°.
Módosítva: 9 éve
0