Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Gúla

Főoldal » Középiskola » Matematika
377
Számold ki a négyoldalú gúla felszínét és térfogatát, ha alapja 14 cm, testmagassága 8 cm.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

Felteszem, hogy négyzetalapú gúláról van szó.

térfogat:
V=T(alapterület)*m/3
V=14²*8/3
V=522,67 cm³

Felszin:
A=P(palást)+T
Palást az nem más mint a gúlának az oldalainak a területe, amik 3 szögek, a magasságukat (k) pitagorasz tétellel megkapod:
k=√(7²+8²)
k=10,63 cm

A=4*(14*10,63/2)+14²
A=493,64 cm²

Bármi kérdésed van, irj.

-S.R.
0