Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Exponenciális egyenletek

Főoldal » Középiskola » Matematika
405
Oldjuk meg az egyenleteket az egész számok halmazán.

8^(5-x)=7^(x-5)
4^(2x-3)=7^(x-1.5)
7^(x-3)=4^(2x-6)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, exponenciális, egyenlet
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Bármely szám nulladik hatványa 1. Különböző alapok esetén így állhat fenn az egyenlőtlenség. Például: az első feladatnál x=5.
Vigyázat: a második feladatnál x nem egész szám!
Módosítva: 5 éve
1