Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

0,2^4*0,2^3*1,2 7-osztály algebra

Főoldal » Általános iskola » Matematika
342
Ehhez hasonlóan kell megoldani:
0,7^3+0,7*0,51=0,7*0,7*0,7+0,7*0,51=0,7(0,7^2+0,51)=0,853
Kérlek valaki segítsen.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
algebra, többtagok
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
0,7^3+0,7*0,51=0,7*0,7*0,7+0,7*0,51=0,7(0,7^2+0,51)=0,853 ez az eredményed hibás.
0,7(0,7^2+0,51)=0,7·(0,49+0,51)=0,7·1=0,7 ez a helyes eredmény

Az általad kiírt feladat: 0,2^4*0,2^3*1,2 ami sejtésem szerint 0,2^4+0,2^3*1,2 akar lenni, mert hasonlítani kell a mintapéldádra.

0,2^4+0,2^3*1,2=0,2³·(0,2+1,2)=0,2³·1,4=7/625

Nagyon nehéz úgy segíteni, hogy még a saját feladatodat se tudod leírni rendesen. :(
0