Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika ,segítség

Főoldal » Általános iskola » Fizika
340
A 3-as feladat megoldására lenne szükségem sürgősen
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
R=500Ω
I=10mA=0,01A
R=U/I⇒U=R·I=500·0,01=5V
Azt feltételezhetjük, ha 10mA áram folyik "csak" egy 500Ω-os ellenálláson, amekkora egy emberi test ellenállása, akkor ez kisfeszültségre van kapcsolva (laposelem), hisz 10mA nem veszélyes az emberi szervezetre.
1