Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Lecke S. O. S

Főoldal » Középiskola » Fizika
413
Ma kell le adnom! Előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
b.)
1 mol = 6 · 10²³ db molekula
10²⁴ db-ot lélegzett be, vagyis 5/3 -ad mol-t.

c.)
Az oxigén móltömege: 32 g/mol, ő pedig 5/3 mol-t lélegzett be, vagyis:
m = 32 g/mol · 5/3 mol
m = 53,33 g

Ennek a súlya:
m = 53,33 g = 0,0533 kg
g = 10 m/s²
F = m · g = 0,533 N

Vagyis a súlya 0,533 N
0