Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Vállalkozás készítés

428
Azt a feladatot kaptam, hogy 10 millió forintból csinálnom kell egy vállalkozást és azt 3 évig csőd nélkül fent kell tartanom és nyereségesnek kell lennie. Hitelt lehet felvenni, de azt is bele kell számolni, hogy akkor azt is ki kell fizetni. Minimum 1 fő állású munkást kell alkalmaznom. Telket, házat vennem kell, és a város ahova telepszek 10ezer főnél kevesebb lakossal kell rendelkezzen és Magyarország területén kell, hogy legyen (külföldre is lehet terméket szállítani, de a székhely magyar területen kell legyen). Az egész költségvetést ki kell számolni és leírni, olyanokat is, hogy miből mennyit veszek (berendezés, eladni való dolgok ára).
Fogalmam sincs hogyan kezdhetnék hozzá. Kérlek segítsetek!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Pénzügy

Válaszok

3
Szerintem hozz létre egy boltot ahol bio cuccokat tudsz árulni!
Abban biztos lesz nyereséged és nem kell felvenned hitelt sem!
A termékek elé ird ki az árát!
És hajrá!
1

Csak egyszerűen:
Egy kisbolt. = Egy alkalmazott
Kis település =kevés választék, nem kell versenyezned az árakkal.

Kiválasztod a 20 legalapvetőbb terméket, és kiírod az árait.
1

Ráadásul vidéken olcsón, akár 2-3 millió forintért is tudsz házat venni. Ellenben lesznek egyéb kiadások, mint engedélyek beszerzése (ha például szeszes italt is akarsz árusítani), az alkalmazottak után is egy csomó járulékot kell fizetni (ami kb. annyi, amennyi fizetést az alkalmazottadnak akarsz adni), beruházások (épületátalakítás), fenntartás (rezsi), árubeszerzés, ráadásul egy kis vidéki vegyesboltban nem lesz húdenagy forgalom. Szóval nem vagyok biztos, hogy egy bolt lenne a legjobb választás.

Ha már agrárország vagyunk, tele egy rakat jó minőségű földdel, főként vidéken, ahol jó a levegő és kevés a szennyezőanyag, érdemesebb lenne termesztésbe forgatni a pénzt. Leírod, mennyi földet veszel, mit akarsz termeszteni, kinek akarod eladni a megtermelt árut, viszont itt 1-2 embernél többet kell foglalkoztatnod.
1