Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS! kérlek

Főoldal » Középiskola » Matematika
875
A rulettkeréken 0-tól 36-ig szerepelnek az egész számok. Egyik este Laci a rulettasztal mellett állva titokban ötös csoportokba rendezve feljegyzi a pörgetések eredményeit. Hány különböző ötös csoportot vethet papírra Laci?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kombinatorika
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
Nekiálltam
0

376992
-1

n=37 (0-tól 36-ig)
k=5 (ötös csoportok)
ISMÉTLÉSES variáció
n^k=37^5=69.343.957
0