Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

S.O.S szögfüggvények alkalmazása

Főoldal » Középiskola » Matematika
391
Egyszer küldtek megoldást de azt nem fogadta el tan@r valaki tud küldeni rajzal együtt?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Csatoltam képet.
0

A téglalap oldalai:
a = 4,2
b = 2,6
T - A téglalap területe
Tr = ? - a rombusz területe
d - a téglalap átlója
Kr = ? - a rombusz kerülete

A válaszok:
A keletkező idom egy rombusz

A rombusz területe a téglalap területének fele
Tr = T/2 = a*b/2

A rombusz kerülete a téglalap átlóinak összege
Kr = 2d = 2 a² + b² 

Egy ilyen egyszerű rajzot te is tudsz alkotni, a
behelyettesítés a képletekbe remélem nem okoz gondot.
0