Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Munkavégzéssel kapcsolatos feladatok

Főoldal » Általános iskola » Matematika
626
Edisonnak-- a szénszálas izzó feltalálojának-- jó érzéke volt a szellemes megoldásokhoz. Nagyszámú vendégserege egyszer szóvá tette, hogy túl nehéz a ház előtti kertajtót kinyitni.
Egyik barátja így szólt:
- egy ilyen technikai zseni, mint te, igazán megcsinálhatná a kertajtót, hogy rendesen működjön.
Edison mosolyogva válaszolt:
-Elhihetitek, hogy a kapumat értelmesen terveztem meg. Rákötötten ciszternára, és mindenki, aki hozzám jön, egy ajtónyitással 20liter vizet pumpál a víztárolómba.
Amikor Edison 20literes edényről 25literes edényre tért át, 12 látogatóval kevesebb kellett a ciszterna megtöltéséhez. Hány liter víz fért a ciszternába?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
20·x=25·(x-12)
20x=25x-300
300=5x
x=60
20·60=1200 literes a ciszterna

Ellenőrzés: 25·480=1200
0