Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Munkavégzéssel kapcsolatos feladatok

Főoldal » Általános iskola » Matematika
2561
A fürdőmedencébe három csapon át tudunk vizet tölteni. Az első csap egyedül 10óra alatt tölti meg a medencét. A második csak egyedül 6óra alatt, a harmadik pedig 5óra alatt tölti meg.
Mennyi idő alatt telik meg a medence, ha
a: Mindhárom csapból együtt töltjük.
b:kezdetben mindhárom csap nyitva van, de 1 óra múlva az elsőt elzárjuk?
Nagyom fontos lenne ha valaki tudna benne segíteni! Előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia! A pontokat ne nézd, azért vannak, hogy ne csússzon el.
...Egyedül....együtt 1 óra......együtt x óra
1. 10 óra.........1/10..................x/10
2. 6 óra...........1/6....................x/6
3. 5 óra............1/5...................x/5

1=x/10+x/6+x/5
1=3x/30+5x/30+6x/30 /*30
30=3x+5x+6x
30=14x /:14
2,14=x
2,14 óra alatt fog megtelni.

A b-t nem tudom.
1