Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika házi, hatodikos

Főoldal » Általános iskola » Matematika
375
Segítsetek légyszi
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!
Az osztóban csak egész számok lehetnek, így addig kell odéb tenni a vesszőt, amíg nem leszegész. Utána csakel kell osztani.10-nél amelyik kicsiszám van ott fönt (ahanyadik harványon van) annyi 0-át kell mögé írni.
Pl: 10⁴=10*10*10*10=1000

56000:10⁴=56000:10000=5,6
0,236:0,0001=2360:1=2360
4,78:0,01=478:1=478
2,53:0,11=253:11=23
32:0,001=32000:1=32000
-5,4:10³=-5,4:1000=-0,0054
3,5:0,005=3500:5=700
0