Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Háromszög szerkesztése magassággal

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1872
Sziasztok! Ezt a háromszöget meg lehet szerkeszteni? Ha igen, akkor hogyan?
Adatok:
a=4cm
m,=3cm [ ,=a (a magasság)]
c=5cm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matek, háromszög, magasság
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1. Felvesszük a "a" oldalt (B, C)
2. Az "a" oldaltól 3cm-re párhuzamost szerkesztünk
3. A "B" csúcsból 5 cm-es körívvel elmetsszük a párhuzamost (A)
Módosítva: 9 éve
1