Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Összegzési képletek

Főoldal » Középiskola » Matematika
398
sin 150°=sin (90°+60°)
cos 150°=cos (90°+60°)

sin 150°= sin (180°-30°)
sin 150°= sin (180°-30°)

Ezt a feladatot valaki levezetné nekem?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

sin(90⁰+60⁰)=sin90⁰*cos60⁰+cos90⁰*sin60⁰=1*1/2+0* 3 /2=1/2
cos(90⁰+60⁰)=cos90⁰*cos60⁰-sin90⁰*sin60⁰=0*1/2-1* 3 /2=- 3 /2
sin(180⁰-30⁰)=sin180⁰*cos30⁰-cos180⁰*sin30⁰=0* 3 /2-(-1)*1/2=1/2
cos(180⁰-30⁰)=cos180⁰*cos30⁰+sin180⁰*sin30⁰=(-1)* 3 /2+0*(1/2)=- 3 /2
-1