Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kör területe kerülete 12.

Főoldal » Középiskola » Matematika
1122
Számítsuk ki a körcikk területét, ha sugara r, középpontú szöge pedig α. Minden esetben adjuk meg a határoló körív hosszát.

3. feladat
r = 18 cm
α = 2π/5
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Csatoltam képet.
1

Szia!

A körcikk területe a következő képlettel számolható: Tcikk=r2*π*α/360⁰, mivel az α-t radiánban adták meg, ezért a 360⁰ helyett 2π-t használunk:
Tcikk=182*π*(2π/5)/2π=182*π*2π/10π, egyszerűsítés után: 182*π/5=324*3,14/5=203,472cm2.
A határoló körív hossza: i=2*r*π*α/360⁰=2*18*3,14/5=22,608cm
1