Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segitsetek legyszi

Főoldal » Általános iskola » Matematika
329
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
31)
62:2=31 (31 csokorra elég tulipán van)
87:3=29 (29 csokorra elég frézia van)
Mivel a fréziából kevesebb csokorra elegendő van, így ezt kell figyelembe venni
Válasz: 29 csokrot lehet készíteni

32)
160 pont = 100%
x pont = 85%
(keresztbe szorzok, majd osztok)
x=(160*85)/100=13600/100=136 (136 pont kell az 5-öshöz minimum)
136-92=44 (92 pontja már van, minimum 44 kell még)
Válasz: 44 pontot kell minimum összegyűjtenie
0