Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek, százalékszámítás

Főoldal » Általános iskola » Matematika
256
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
2070Ft=90%
y Ft=10%
y=(2070*10)/90=20700/90=230 Ft

x-8%=2070+230=2300 Ft

2300 Ft=92%
g Ft=8%
g=(2300*8)/92=18400/92=200

x= 2300+200= 2500 Ft volt az eredeti ár

Ell:
2500-200=2300
2300-230=2070
0