Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

MATEK 10. OSZTÁY

Főoldal » Középiskola » Matematika
631
Egy üdítőitalt 34 cm magas 2 literes palackokban árusítanak. Milyen magasságúak a
0,5 literes és az 1 literes palackok, ha a háromféle palack hasonló egymáshoz?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Hasonló testek térfogatának aránya a hasonlóság arányának köbével egyenlő.
2/1=λ³ amiből λ=köb√2
Így az egyliteres palack magassága 34/köbgyök(2) cm=26,99 cm
0,5 literes palack magassága:34/köbgyök(4) cm = 21,42 cm
0