Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tud segíteni?

Főoldal » Középiskola » Matematika
343
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
gúla térfogata = magasság * alapterület / 3
A magasság adott (28 dm = 280 cm)
A gúla alapja egy négyzet:
négyzet területe = oldal * oldal
Tehát:
alapterület = 17 * 17 = 289 cm2
Tehát
gúla térfogata = 280 * 289 / 3 = 26973,33 cm3 = 26,97 dm3
0