Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Analízis - Másodrendű állandó együtthatós lineáris differenciálegyenletek általános megoldása (4)

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
430
Ezt a feladatot hogyan kell megcsinálni? :O
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
a(t) = 5tet
r''(t) = v'(t) = a(t)
vagyis a gyorsulást leíró függvény primitív függvénye a sebességet leíró függvény, és mivel s = vt, ha a v az y tengely, a t pedig az x, akkor az s:

s = Int(a(t))dt = 5tet - 5et +c

és ennek veszed a határozott integrálját 0-tól 8-ig:

s = [5tet - 5et]80
s = 5 + 35e8
s = 1,034
1