Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Analízis - Másodrendű állandó együtthatós lineáris differenciálegyenletek általános megoldása (1)

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
429
Ezt a feladatot hogyan kell megoldani?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

3
A mateking.hu oldalon nagyon jó oktató anyagok vannak. Az analízis 3-ban mindent megtudhatsz a differenciál egyenletekről. Sok példa, sok egyszerű magyarázat. DE ! 200 napra lehet előfizetni egy tantárgyat, amely kb. 3 ezer Ft. Szerintem megéri. Érdemes megnézni, mert bemutatót ingyen is megnézhetsz és tudsz dönteni.

https://www.mateking.hu/analizis-3
1

y''-7y'+10y=0 --> az ay''+by'+cy=0 alaku egyenleteknel feltetelezhető, hogy a megoldas e^{γt} alaku lesz, az alap egyenlet
((e^{γt}))''-7((e^{γt}))'+10e^{γt}=0 alakot ad,
ez ekvivalens az e^{γt}*(γ²-7γ+10)=0 egyenlettel γ1=5 ,γ2=2 ez pedig a y=c_1e^{5t}+c_2e^{2t} általános megoldást adja, bocsi az írásért
0

Csatoltam képet.
0