Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Érettségi feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
1106
Egy 80cm széles és 20méter hosszú raffia szőnyeg 1,5cm vastagságú. Ebből 80x50 cm-es lábtörlőket készítenek, ezért a szőnyeget a hosszúsága mentén 50 centiméterenként elvágják. A felvágott darabokat lapjával egymásra rakják.
Milyen magas oszlop keletkezik? Válaszát indokolja!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
20 m = 2000 cm, tehát a szőnyeg 80x2000 cm-es.
Tehát 2000 cm hosszúságú szőnyeget 50 cm-esekre daraboljuk.
Így 2000 / 50 = 40 db szőnyeget kell egymásra helyezni.
1 szőnyeg 1,5 cm magas, így 40 * 1,5 = 60 cm magas lesz az oszlop.
0