Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egy gépkocsi 200m sugarú útkanyarban 72 km/h sebsséggel halad. Mekkora a centipetális gyorsulása

Főoldal » Középiskola » Fizika
1209
egy gépkocsi 200m sugarú útkanyarban 72 km/h sebsséggel halad. Mekkora a centipetális gyorsulása
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
r=200 m
vk= 72 km/h = 0,072 m/s

acp=v^2/r= 2 m/s
0