Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Tudnátok segíteni?

Főoldal » Középiskola » Matematika
1047
Egy háromszög területe 4920 cm2 és két oldalának szorzata a•b=10324 cm2 és az A oldallal szemközti szöge 64.01fok. Határozzuk meg a háromszög oldalait és az ismeretlen szögeit.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
T=a*b*sin(C)=4920

ab = 10324

sin(C) = 4920/10324 = 0.476559473

C = 28.46

A = 64.01

B = 180 -28.46 - 64.01 = 87.53


A szogek tehat megvannak. meg az oldalak kellenek.


A/B = sin(A)/sin(B) = sin(64.01 degree) / sin(87.53 degree) = 0.899706439


ab = 10324

a/b * b^2 = 10324

0.899706439 * b^2 = 10324

b^2 = 11 474.854

b = 107.120745

a = 10324/B = 96.3772237

c= sin(C)a/sin(A) = sin(28.46 degree)*96.3772237/sin(64.01 degree) = 51.0953389
0