Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenlő együtthatók módszerével segítene valaki a matekhaziban?

Főoldal » Középiskola » Matematika
710
3x+3y=-2
3x-y=4
(a ketto egyben kapcsos zarojellel a -2 es a 4 utan :D)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ha kivonod egymásból a két egyenletet, akkor 3x kiesik, és ez marad:

4y=-6, tehát y=-6/4=-3/2, ezt beírjuk valamelyik egyenletbe, én a másodikba fogom:

3x-(-2/3)=4, vagyis

3x+(2/3)=4, ezt már te is meg tudod oldani.
0