Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matemtikusok pls!!!

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
438
Ezeket a feladatokat kéne mára megcsinálni!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek
1
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

4
Készítem
1

1

3. feladat
m=6cm
c=6,5cm
b=?
m²+b²=c²
6²+b²=6,5²
36+b²=42,25 (-36)
b²=6,25 (√)
b=2,5
1

1.a
a=8cm
b=15cm
x=?
8²+15²=x² (végezzük el a négyzetre emelést ahol lehet)
64+225=x²
289=x² (√)
17=x
1.b
a=21cm
y=?
c=29cm
a²+y²=c²
21²+y²=29²
441+y²=841 (-441)
y²=400 (√)
y=20
1.c
a=15cm
z=?
c=17cm
a²+z²=c²
15²+z²=17²
225+z²=289 (-225)
z²=64 (√)
z=8
1