Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Melyik számra gondoltam?

Főoldal » Középiskola » Matematika
941
gondoltam egy számot. megszoroztam 3-al, aztán kivontanam belőle 13-at és az így kapott számot elosztottam 4-el. az így kapott számhoz 22-őt hozzàadva a gondolt szám dupláját kaptam. melyik számra gondoltam?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
egyenlet
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
(x*3-13)/4 +22=2x

Ezt az egyenletet meg tudod oldani?
1

Szám legyen: x
(x*3-13)/4+22=2x
(3x-13)/4+22=2x /szorozzunk mindent 4-el, hogy eltűnjön a nevező
3x-13+88=8x
3x+75=8x /-3x
75=5x /:5
15=x

Ellenőrzés:
(15*3-13)/4+22=30
(45-13)/4+22=30
32/4+22=30
8+22=30

A megoldás helyes
0