Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki az arányosságot el tudná magyarázni?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
375
Matematikából kéne és nagyon nem megy!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, Matematika, help, arányosság, ME, please
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Ha küldesz egy konkrét feladatot, amit nem értesz, szívesen segítek megoldani, persze magyarázattal :)
2

Melyik az a szám, amelynek 1 százaléka a 12?

Tehát tudjuk, hogy:
1%=12
Mivel az a bizonyos szám a 100%, így meg kell szoroznunk az 1%-ot százzal és kijön a szám.

12•100=1200 (így kimondhatjuk, hogy 100%=1200)
Módosítva: 5 éve
1