Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

MÉRTANI SOROZATOK

Főoldal » Középiskola » Matematika
321
a4=5, q=-3. Mennyi a hatodik, kilencedik és első eleme?

Hatodik nekem 45 lett, a kilencedik -1215. Az elsőt nem tudom kiszámolni.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a4=a1*q^3; ---> a1=a4/q^3; ---> a1=5/(-3)^3 ---> a1=5/-27
0