Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

MÉRTANI SOROZAT

Főoldal » Középiskola » Matematika
351
Egy mértani sorozat első tagja -3, ötödik pedig -48. Adjuk meg a 8. elemét és az első nyolc tag összegét.

Nekem q=2 lett, a nyolcadik= -384, az összeg pedig -769 lett.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

A nyolcadik tagod jó, viszont az első nyolc tag összege hibás. íme a jó:
S8=a1*(qn-1)/(q-1)=(-3)*(28-1)/(2-1)=-3*(256-1)/1=-3*255=-765
0