Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hányadik lett Pisti a versenyen?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
380
egy matematika versenyen 37 gyerek vesz részt a Pisti nél kevesebb pontot elérő gyerekek száma háromszor nagyobb mint a nála nagyobb pontszámot elérő gyerekek száma hányadik lett Pisti a versenyen
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Szia! Egyenleteket tanultatok?
36-an vannak rajta kívül.
3x a nála kevesebb.
x a nála nagyobb.
Ezek összege egyenlő a mezőnnyel.
3x+x=36
4x=36 /:4
x=9

X-en azaz 9-en értek el nála jobb eredményt. Pisti a 10.

Ellenőrzés:
27+9+1=37
1

3x+x=36
Itt össze kell vonni az x eket ami 4
4x=36 /:4
X=9
9-en értek el nálla jobb eredményt.
Pisti a 10.
Ellenőrzés:
B: 3×9+9=36
J: 36

-1