Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Általános iskola » Matematika
383
A négyzet kerülete 20,4 cm. Mekkora a területe?
K= 4a tehát a= K : 4 a= 20,4 : 4 = 5,1 cm

T= tehát T= 5,1 5,1 = 26,01



2. A téglalap területe 4,2 . Egyik oldala 1,2 m hosszú.Mekkora a kerülete?

T= 4,2 a= 1,2 m

T= ab tehát b= T : a = 4,2: 1,2 = 3,5 m

K= 2 ( a + b ) = 2 ( 1,2 + 3,5 ) = 9,4 m



3. A téglalap egyik oldala 26 dm hosszú. A szomszédos oldal a 26 dm 40 %-a. Mekkora a kerülete és a területe?

a= 26 dm 40% = 0.40= 0,4

b= 260,4 = 10,4 dm

K= 2( 26+10,4) = 72,8 dm

T= 2610,4=270,4
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fontos, S.os
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Jók a válaszok egy két gépelési hibától eltekintve.
0