Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok valaki letudna nekem írni a megfejtéseket előre is köszönöm

Főoldal » Középiskola » Fizika
2378
SZIASZTOK VALAKI LETUDNA ÍRNI NEKEM A MEGFEJTÉSEKET ELŐRE IS KÖSZÖNÖM
Mechanikai energia – gyakorló feladatok


Az m = 2kg tömegű madár h = 150m magasságban repül, v = 8 m/s sebességgel. Számítsd ki mekkora a madár:
helyzeti energiája
mozgási energiája
összes mechanikai energiája .
(Ep = 3 000 J ; Ek = 64 J ; E = 3 064 J )





Az m = 10 tonna tömegű vadászgép h = 8 km magasságban repül, hangsebességgel (340 m/s).Számítsd ki mekkora a :
helyzeti energiája
mozgási energiája
összes mechanikai energiája
(Ep = 800 MJ ; Ek = 578 MJ ; E = 1 378 MJ )









Mekkora a tömege annak a 45 m magasan repülő sasnak, amelynek a helyzeti energiája 1800 J.
(m = 4 kg)



Egy m =1000 kg tömegű autó v = 10 m/s sebességgel halad. Mekkora a mozgási energiája ?
( Ek = 50 kJ)



Mekkora sebességgel halad a vezetővel együtt m = 120 kg tömegű motoros, ha a mozgási energiája Ek = 13 500 J ?
( v = 15m/s )




6. Mekkora magasságban helyezkedik el, a Földhöz viszonyítva az 250 g tömegű alma, ha
a helyzeti energiája 5 J ?
( h = 2 m )


7. Egy toronydaru 3 t tömegű terhet emelt 30 m magasra 1 perc alatt.Számítsd ki:
mennyi munkát végzett emelés közben
b) mekkora a teljesitménye
c) mekkora a 30 m magasra felemelt teher helyzeti energiája
( A = 900 kJ ; P = 15 kW ; Ep = 900 kJ)








Az emelődaru betongerendát emel 1 perc alatt állandó sebességgel 20 m magasra. A
gerenda méretei a = 4 m, b = 60cm és c= 40 cm. A beton sűrűsége ρ = 2500 kg/m3 .
Számítsd ki:
a gerenda térfogatát
a gerenda tömegét
a gerenda súlyát
az emelés közben elvégzett munká
az emelő motorjának teljesítményét
a 20 m magasra felemelt gerenda helzyeti energiáját
(V = 0,96m3 ; m = 2400kg ; Q = 24 000N ; A = 480 kJ ; P = 8 kW )









9. Az 1000 kg tömegű gépkocsi sebessége 10 s alatt 10 m/s-ról 20 m/s-ra növekedett.
Számítsd ki:
mekkora a mozgási energiája a gyorsulás kezdetén
mekkora a mozgási energiája a gyorsulás végén
mekkora a mozgási energia változása gyorsulás közben
a gyorsulás közben elvégzett munkát
a motor teljesítményét gyorsulás közben
(Ek1 = 50 000 J ; Ek 2 = 200 000 J; Δ Ek = 150 000 J ; A = 150 000 J ; P = 15 000 W )
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

4
Csatoltam képet.
0

Ennyire volt E-nergiám :)
0

Csatoltam képet.
0

Legközelebb az ilyen feladatokat több részletben tedd fel. Nagyobb az esélye, hogy mindre megoldást kapsz, több segítő tud rajta dolgozni.
Így egy kicsit soknak tűnik, könnyen bezárja az ember. :)
Módosítva: 5 éve
0