Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

MATEK

Főoldal » Középiskola » Matematika
1345
Melyik az a szám, melyet hozzáadva 8-hoz, 5-höz és 3-hoz, három olyan számot kapunk melyek közül az első úgy aránylik a másodikhoz, mint a második a harmadikhoz?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia
x+8/x+5=x+5/x+3
Ha rendezed , akkor az fog kijönni hogy 3x+8x+x2+24=x2+10x+25
Újabb rendezés után kijön hogy 11x+24=10x+25, vagyis x+24=25, tehát x=1
1