Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek feladat

Főoldal » Általános iskola » Matematika
561
Egy kétjegyű szám második számjegye 2-vel nagyobb az elsőnél.Ha ezt a számot és a számjegyei felcserélésével kapott számot összeadjuk,akkor 178-at kapunk.Melyik ez a szám?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
első számjegy legyen a
második számjegy akkor a+2
maga a szám ekkor 10a+a+2 a számjegyek felcserélésével pedig 10(a+2)+a
tehát
178=10a+a+2+10(a+2)+a
178=11a+2+11a+20
156=22a
a=~7.09
hmm a legközelebbi ilyen szám 9 és 7 ebben az esetben ilyenkor 97+79=176,nem lehet hogy ez volt megadva a feladatban?
1